Junior Ambassadeurs voor de vrijheid

Martijn_Bos

De Jongerenraad Twenterand heeft een Ambassadeur Jeugd voor de vrijheid 2017 in haar team. Martijn Bos (21) vertegenwoordigt hiermee de jongeren in de provincie Overijssel die staan voor de vrijheid voor oorlogsslachtoffers. Vanuit Bevrijdingsfestival Overijssel, het Historisch Centrum Overijssel en het Memory Oorlogs- en Vredesmuseum, wil de Jongerenraad voor ouderen die bewust de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt een vrijheidsontbijt organiseren op Bevrijdingsdag.

Maar voor ook vluchtelingen en statushouders die in eigen land een oorlog ontvlucht zijn. Tijdens dit ontbijt op Bevrijdingsdag wil de Jongerenraad Twenterand het gezamenlijk over de vrijheid in het algemeen maar ook over de vrijheid in de gemeente gaan hebben.

Martijn Bos is op 5 april te Nijverdal namens het Bevrijdingsfestival Overijssel en de Jongerenraad Twenterand verkozen tot Ambassadeur Jeugd voor de vrijheid 2017. Martijn heeft als vertegenwoordiger voor de jongeren in Twenterand die ochtend een rondleiding bijgewoond in het Memory Oorlogs- en Vredesmuseum te Nijverdal met aansluitend een college van Naema Tahir & Dolf Jansen. Op Bevrijdingsdag is het doel om jongeren bij elkaar te laten komen om meer te leren over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Maar ook om stil te staan bij de eigen vrijheid en dat van anderen. Op het Bevrijdingsfestival te Zwolle zal Martijn met meerdere ambassadeurs vanuit verschillende gemeentes in Overijssel samenkomen op het grote podium en om 5 voor 5 stilstaan bij onze vrijheid.

Fotografie: detoren.net & Emile Willems Fotografie