Expositie

Het Andere Verhaal

De komende jaren organiseert het Memory Vrijheidsmuseum samen met het Rode Kruis Twente diverse activiteiten rondom het thema ‘De Kracht van Keuzes’. Het Andere Verhaal is een eerste in deze reeks.

Het Andere Verhaal gaat over de samenwerking tussen moslims en Joden in de Tweede Wereldoorlog. De expositie vertelt het verhaal van de geschiedenis van moslims en Joden die in het verleden in goede harmonie hebben samengeleefd. Het zijn onbekende verhalen over moedige moslims die hun eigen leven en dat van hun familie op het spel hebben gezet om te voorkomen dat Joodse mensen werden afgevoerd naar vernietigingskampen.

Rabbijn Lody van de Kamp heeft deze tijdelijke expositie samengesteld. Zoals het er nu naar uitziet, zal hij op drie donderdagen ook nog een lezing verzorgen.

Datum expositie: in het Memory Vrijheidsmuseum te zien tot en met 28/4/2022.

Data lezingen:

17/2/2022 –    Het Andere Verhaal, mens zijn in oorlogstijd

24/3/2022 –    Het Andere Verhaal, oorlog en vrede, tussen realiteit en beeldvorming

14/4/2022 –    Het Andere Verhaal, dillema’s, schuld en verantwoordelijkheid in donkere tijden

Inloop:           19:30 uur

Lezing:          20:00-21:00 uur, met als afsluiting mogelijkheid voor een drankje

Aanmelden: alleen mogelijk per e-mail administratie@memorymuseum.nl

Adres:           Memory Vrijheidsmuseum, Grotestraat 13, 7443 BA Nijverdal

Gezien de huidige landelijke richtlijnen voor musea (maximale groepsgrootte van 1/3 van de zaalcapaciteit) kan het museum per avond 25 à 30 bezoekers verwelkomen. Meld u daarom tijdig aan. Wij raden u verder aan om vóór uw bezoek ook even op de website (www.memorymuseum.nl)van het museum te kijken voor de actuele richtlijnen en veiligheidsmaatregelen.