Het Memory Museum is toegankelijk voor jong en oud! Omdat er veel gezinnen een bezoek brengen aan het museum, hebben wij een speciaal programma voor kinderen uitgezet.

Verzamelend op weg naar de vrede!

Deze route is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar kan ook prima met jongere kinderen, oudere kinderen en volwassenen gevolgd worden. Samen met uw kinderen gaat u met een ’verzamelkistje’ op pad en volgt u de officiële looproute in het museum met behulp van de museumhandleiding. De informatie die u hierin leest, heeft betrekking op de verschillende diorama’s die u in ons museum vindt. De tekst is speciaal voor kinderen geschreven en kan ook door kinderen vanaf groep 6 gelezen worden… maar u mag u uw kinderen natuurlijk ook voorlezen! Kinderen die zelf nog niet lezen, kunnen de route volgen via een fotoblad.

Tijdens de route komt u bruine kistjes tegen. Bij elk kistje hoort een vraag. Door het juiste antwoord te kiezen, komt u bij de juiste sleutel en krijgt u toegang tot het kistje. U kunt dan een voorwerp uit het kistje halen en in uw verzamelkistje bewaren. Als de juiste route wordt afgelegd en elke vraag goed wordt beantwoord, dan is het verzamelkistje aan het einde van de route gevuld met maar liefst 11 verschillende voorwerpen. De kinderen mogen het verzamelkistje en de voorwerpen meenemen naar huis als een leerzame herinnering. Doe mee, de verzamelkistjes zijn bij de receptie van het museum te koop voor slechts € 5,95.

Succes en veel plezier met deze ontdekkingstocht!

Beertje Anders

Lesmethode ‘Beertje Anders’ richt zich vooral op families en groepen die met meerdere kinderen in de leeftijdsgroep van 3 tot 6 jaar ons museum bezoeken. Beertje Anders leert kinderen over onderwerpen zoals; samen spelen, samen delen, goede woorden zeggen, hulp vragen, hulp geven enzovoort. De verhalenvertelster vertelt over Beertje Anders en zijn avonturen. Daarnaast bevat de methode ook creatieve opdrachten. Beertje Anders vindt plaats op het terras van het museum, een goede gelegenheid voor ouders en begeleiders om dan even aan de inwendige mens te denken. Heeft u hier belangstelling voor? Laat het ons weten via planning@memorymuseum.nl

Workshops

Ook tijdens de schoolvakanties bent u van harte welkom. Wij organiseren dan leerzame en vooral leuke workshops voor kinderen tot en met 12 jaar. Houd de homepage van deze website in de gaten en kijk op onze facebookpagina om hiervan op de hoogte te blijven.

Druk hier om de Memory – Flyer workshop 2018 te downloaden