Covid-19

Aanvullende bezoekersvoorwaarden

Dit zijn de aanvullende bezoekvoorwaarden tijdens de coronacrisis-periode. Onze algemene bezoekersvoorwaarden blijven onverkort van kracht en worden als onlosmakelijk onderdeel geacht deel uit te maken van deze pagina.

Ook tijdens deze periode verwelkomen we je graag in het Memory Vrijheidsmuseum. We hebben extra maatregelen genomen voor een veilig bezoek tijdens deze crisisperiode. Je bent vier dagen in de week welkom, op donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur. We werken met tijdsloten en als bezoeker moet je vooraf je bezoek aan ons museum online reserveren.

Entreekaarten

Je kunt zien of er nog ruimte is binnen en aanvangstijdslot en eventueel zelfs op de dag zelf nog direct voor een tijdslot reserveren. Nadat je binnen bent gekomen in het gekozen tijdslot, kun je tot 17.00 uur het museum bezoeken.

Tickets worden alleen online verkocht, er is een beperkt aantal per half uur beschikbaar. We blijven onder de toegestane bezoekersaantallen per vierkante meter. Op deze manier weten we zeker dat er nooit teveel mensen in het gebouw aanwezig zijn. We vragen u binnen een kwartier voor- of na de aanvangstijd van het tijdslot te komen.

In het Memory Vrijheidsmuseum is de anderhalve meter afstand houden op de meeste plekken goed mogelijk. Omdat niet overal een ongestoorde 1,5 m. ‘social distancing’ gegarandeerd kan worden, vragen we u dringend om in het museum een mondkapje te dragen voor uw, onze en de veiligheid van mede bezoekers. Onderstaande regels zorgen ervoor dat iedereen het museum op een prettige en veilige manier kan bezoeken. We vragen je deze regels te lezen voorafgaand aan je definitieve boeking. Wanneer je definitief boekt, geef je aan deze bezoekvoorwaarden gelezen te hebben en te accepteren. Tijdens je bezoek is het belangrijk de aanwijzingen van onze suppoosten op te volgen.

Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt het Memory Vrijheidsmuseum zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hieronder lees je puntsgewijs wat dit voor jou als bezoeker betekent.

Kom niet naar het museum als je last hebt van gezondheidsklachten!

Reeds gereserveerde tickets kunnen alleen als gevolg van gezondheidsklachten zonder problemen omgeboekt worden naar een later moment.

In het museum

 • Laat, indien mogelijk, jassen en andere persoonlijke eigendommen (onzichtbaar) in de auto liggen of neem eigendommen mee het museum in.
 • Er is ontsmettingsgel aanwezig voor bezoekers en medewerkers om de handen bij binnenkomst en verlaten van het museum te ontsmetten.
 • Onze baliemedewerkers zitten achter een plexiglas kuchscherm, waardoor je veilig kunt blijven communiceren.
 • Door de online ticketverkoop hoeven de tickets alleen nog maar getoond te worden. Bezoekers kunnen hun ticket tonen door het plexiglas kuchscherm bij de balie heen, zo is er geen fysiek contact met onze medewerkers.
 • Alle oppervlaktes zoals trapleuningen, deurknoppen en balies worden regelmatig ontsmet.
 • Er is een vaste looproute door het museum, zodat er geen kruisende bezoekersstromen ontstaan. Deze route is aangegeven op bordjes en met pijlen op de vloer. Per ruimte is aangegeven hoeveel personen er aanwezig mogen zijn. Suppoosten zien toe op de looproutes en op de drukte per ruimte en spreken bezoekers actief aan indien de maatregelen niet in acht genomen worden.
 • Het museum heeft twee toiletblokken beschikbaar. Er kan slechts één persoon per keer het toiletblok betreden. Als een toilet bezet is, vragen we je even te wachten. De toiletblokken worden gedurende de dag regelmatig schoongemaakt, je kunt er dan even geen gebruik van maken. Ook wordt de mogelijkheid geboden aan bezoekers om contactpunten zelf te reinigen.
 • Het MIVA (minder validen) – toilet blijft beschikbaar en is alleen toegankelijk voor onze minder valide bezoekers en voor het verschonen van baby’s.
 • Het museumcafé is geopend voor max. 10 bezoekers, we hebben een beperkte kaart. Het is de bedoeling dat één persoon voor het gehele gezelschap de consumpties bij de horecabalie ophaalt en het gebruikte serviesgoed weer terugbrengt.
 • In het navolgende maken we u graag attent op de zelfcheck van de gezondheid en een samenvatting van onze huisregels in coronatijd.

Instructie gezondheidscheck

Vanwege veiligheidsmaatregelen tijdens de huidige coronacrisis is bij binnenkomst in het Memory Vrijheidsmuseum een gezondheidscheck verplicht. Hiertoe is gezien de diverse bezoekersgroepen (van jong tot oud) besloten.

De verantwoordelijkheid voor de gezondheidscheck ligt bij de bezoeker zelf, ze worden hier bij binnenkomst op gewezen. We sturen deze gezondheidscheck bij groepsbezoeken vooraf toe, zodat deelnemers weten dat het risico bestaat dat hen de toegang geweigerd kan worden.

Geachte bezoeker(s) van Memory Vrijheidsmuseum:

U brengt (zeer) binnenkort een bezoek aan, of bezoekt een bijeenkomst in het Memory Vrijheidsmuseum. Stel uzelf (en degenen die met u meekomen) de volgende 5 vragen, die met ja of neen dienen te worden beantwoord:

 • Had u een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 48 uur (voor uw bezoek aan ons museum)?
  • Hoesten
  • Verkoudheidsklachten
  • Verhoging of koorts
  • Benauwdheid
  • Reuk- en/of smaakverlies.
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een laboratorium)
 • Heeft u een huisgenoot /gezinslid met het coronavirus en heeft u in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 •  Bent u in quarantaine omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Als u of degeen in uw gezelschap één van de vragen met ja beantwoordt, kan deze geen toegang krijgen tot het Memory Vrijheidsmuseum.