In het Memory Museum in Nijverdal beleeft de bezoeker stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Nederland. Als bezoeker ervaar je met je zintuigen het verschil tussen oorlog en vrede.

Wij zijn een maatschappelijk museum over vrijheid. Door in vredestijd te spreken over oorlog kan jij als bezoeker het inzicht krijgen in welke luxe wij leven: vrijheid. Om dit besef überhaupt te krijgen, hebben duizenden mannen uit een ander land het ondenkbare gedaan: hun leven geofferd om de vrijheid van de Nederlanders mogelijk te maken. Op het moment dat je dit besef krijgt en inziet hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan, dan kan je ook een toekomstige oorlog voorkomen.

Het Memory Museum is gewoonlijks zes dagen per week geopend. Wij hanteren andere openingstijden in de zomer dan in de winter. De tijden die u in de tabel ziet staan, zijn altijd van toepassing op de week dat u de website bezoekt.

Maandag gesloten
Dinsdag  gesloten
Woensdag  gesloten
Donderdag  gesloten
Vrijdag  gesloten
Zaterdag  gesloten
Zondag  gesloten

Een bezoek aan het Memory Museum duurt gemiddeld 1,5 uur. Als u op ons Bevrijdingsplein (horeca) een consumptie neemt, een gesprek aangaat met een van onze vrijwilligers of uw kind(eren) de mogelijkheid geeft hun kistje (van de kistjes-route) te beschilderen, bent u al snel 2 tot 2,5 uur bij ons op bezoek.

  Per persoon Vanaf 15 personen
Volwassenen €4,50 €4,00
Senioren (65+) €3,50 €3,00
Kinderen 6 – 15 jaar €2,50 €2,25
Kinderen 0 – 5 jaar Gratis Gratis
Begeleiders   €3,00

 

Deze route is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar kan ook prima met jongere kinderen, oudere kinderen en volwassenen gevolgd worden. Samen met uw kinderen gaat u met een ’verzamelkistje’ op pad en volgt u de officiële looproute in het museum met behulp van de museumhandleiding. De informatie die u hierin leest, heeft betrekking op de verschillende diorama’s die u in ons museum vindt. De tekst is speciaal voor kinderen geschreven en kan ook door kinderen vanaf groep 6 gelezen worden… maar u mag u uw kinderen natuurlijk ook voorlezen! Kinderen die zelf nog niet lezen, kunnen de route volgen via een fotoblad.

Tijdens de route komt u bruine kistjes tegen. Bij elk kistje hoort een vraag. Door het juiste antwoord te kiezen, komt u bij de juiste sleutel en krijgt u toegang tot het kistje. U kunt dan een voorwerp uit het kistje halen en in uw verzamelkistje bewaren. Als de juiste route wordt afgelegd en elke vraag goed wordt beantwoord, dan is het verzamelkistje aan het einde van de route gevuld met maar liefst 11 verschillende voorwerpen. De kinderen mogen het verzamelkistje en de voorwerpen meenemen naar huis als een leerzame herinnering. Doe mee, de verzamelkistjes zijn bij de receptie van het museum te koop voor slechts € 5,95.

Succes en veel plezier met deze ontdekkingstocht!